این موتور جستجو قادر است چیزهایی را به شما نشان دهد که گوگل توان یافتن آنها را ندارد. نوع کار این موتور جستجو به گونه ای است که به آن لقب موتور جستجوی هکرها را داده اند؛ موتور جستجویی که میتواند همه دستگاه های متصل به اینترنت را به راحتی پیدا کند.
موتور جستجوی Shodan که در سال 2009 راه اندازی شده است، بیش از آنکه مشغول انجام عملیات معمول جستجوی اینترنتی باشد، مشغول کندوکاو در دنیای IoTیا اینترنت اشیاست. «جان مترلی» سازنده این موتور جستجو، نام این موتور جستجو را از رایانه ای شریر در بازی کامپیوتری System Shock اقتباس کرده است.
در حال حاضر، این موتور جستجو همچنان با این نام خوانده می شود، به آن لقب موتور جستجوی هکرها و ترسناک ترین موتور جستجوی دنیا را داده اند:
Shodan چیزهایی را به شما نشان میدهد که گوگل قادر به یافتن آنها نیست. از آنجا که کار اصلی این موتور جستجو، یافتن همه دستگاههای متصل به اینترنت است، طولی نکشید که به سرعت تبدیل به موتور جستجوی مورد علاقه هکرها شد. عمل اصلی این موتور جمعآوری و ایندکس همه آدرسهای Http متعلق به دستگاههای متصل به اینترنت است. ایندکس کردن این اطلاعات بر اساس نام کشور، سیستم عامل و برند است.
اگر شما دوربین امنیتی متصل به اینترنت در منزل خود کار گذاشته باشید، هکرها با این موتور جستجو قادر به یافتن آن هستند. هرچند کار ساده ای نیست، به هیچ وجه ناممکن هم نیست.
هماکنون میلیونها دستگاه متصل به اینترنت همچون دوربینهای مدار بسته وجود دارند که یا عملا از گذرواژه استفاده نمیکنند و یا از گذرواژههای پیش فرض برخوردارند. در واقع Shodan در بین این گونه دستگاهها میخزد و اگر یک حساب کاربری Shodan داشته باشید، 50 نمونه از آنها را به شما نمایش میدهد.
البته و قطع به یقین استفاده از Shodan تنها به این منظور نبوده و مسلما هدف طراح آن نیز در ابتدا یک چنین موردی نبوده است؛ اما به مرور زمان استفاده از این موتور جستجو به سوءاستفاده تغییر و آن را به موتور جستجوی هکرها و ترسناک ترین موتور جستجوی دنیا تبدیل کرده است.