باتری سرور hp چگونه کار میکند؟
باتری سرور اچ پی که باتری پشتیبان کش یا battery-backed cache نیز نامیده میشود، باتری ای است که وظیفه نگهداری از اطلاعات کش در صورت قطع برق را به عهده دارد.
این باتری هنگام اختلال در سیستم برق ورودی، از کار افتادن ناگهانی سرور یا رید کنترلر، انرژی لازم برای حفظ دادههای موجود روی کش را تامین کرده و به طور خودکار این داده ها را روی دیسک می نویسد.
باتری های ساخت hpe که به عنوان «باتری پشتیبان کش» استفاده می شوند، قابل شارژ هستند و ظرف چند ساعت شارژ می شوند. قابل شارژ بودن باتری سرور hp باعث میشود حتی پس از قطع برق، شارژ کامل را حفظ کنند. در صورت وصل شدن مجدد برق، باتری سرور hp از داده های کش محافظت می کند و اجازه نمی دهد عملیات write مجددا آغاز شود مگر اینکه باتری ها برای پشتیبان گیری از دادهها، شارژ شده باشند.
شما همچنین میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
سرور از چه قطعاتی تشکیل شده است
پس اگر قطعی برق پیش بینی نشدهای روی دهد و دادههای ارسال-نوشتن در کش باقی بمانند، کنترلر پس از اتصال مجدد برق تا چند روز بعد، به صورت خودکار دادهها را به دیسک منتقل میکند. اگر اتصال برق تا چند روز بعد برقرار نشود، شارژ باتریهای حافظه نهان به اتمام می رسد و اطلاعات حافظه نهان از دست خواهند رفت. زمانی که جریان برق سیستم مجدداً متصل شود، باتریهای قابل شارژ مجدد به چند ساعت زمان برای شارژ شدن نیاز دارند.
شما همچنین میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
باتری سرور HPE چگونه کار میکند؟
زمان شارژ مجدد باتری در سرورهای پرولینت نسل G10 و G9 چقدر است ؟
همانطور که گفته شد ، باتری ذخیره ساز هوشمند یک منبع پشتیبانی مرکزی میباشد که در صورت خاموش شدن سرورها بصورت ناگهانی، انرژی الکتریکی لازم برای پشتیبانگیری از محتویات حافظههای Cache، برروی حافظه Flash موجود برروی کنترلر آرایههای هوشمند
(Smart Array Controller) را تأمین مینماید.
زمان لازم برای شارژ مجدد باتری:
96وات: 2ساعت برای حداکثر 24 تجهیز موجود برروی سرور
12وات: 1ساعت برای حداکثر3 تجهیز موجود برروی سرور
حداکثر مدت زمان پشتیبانی برای انجام انتقال داده 150 ثانیه میباشد. در این حالت باتری ذخیره ساز، نیرو و زمان کافی برای پشتیبانی از انتقال دادههای کش (Cached) شده از حافظه DDR به فلش را در اختیار قرار میدهد، حال دادهها تا زمان بازیابی مجدد اطلاعات از طریق کنترلر اصلی دستگاه محفوظ میماند.
با بازگرداندن نیروی برق به سرور فرآیند بازسازی مقادیر دادههای محافظت شده به درایوهای اصلی (HDD Or SSD) شروع میگردد.
طول عمر باتری در سرورهای پرولینت نسل G10 و G9 چقدر است ؟
باتریهایی که برای پشتیبانی از حافظه نهان استفاده میشوند عموماً عمر مفید سه ساله دارند. بنابراین اچ پی توصیه می کند که آنها را پس از سه سال تعویض کرد. پس از گذشت سه سال، دیگر نمی توان از باتریها انتظار عملکرد مناسب و ارائه ظرفیت کافی برای حفاظت از دادههای کش در برابر قطع اچ پی چندین سال از باتریهای لیتیوم منگنز دیاکسید (MnO2-Li) برای حافظه های نهان با پشتیبانی باتری استفاده میکرد. این باتریها اثر حافظهای ندارند اما فقط از 60 تا 100 چرخه تخلیه کامل پشتیبانی میکنند. بنابراین نکته مهمی که در به کارگیری باتریهای لیتیوم منگنز دیاکسید باید به یاد داشته باشید این است که از تخلیه کامل آنها پرهیز کنید زیرا موجب کاهش ظرفیت در دسترس باتری میشود
شاخصهایی که بر طول عمر و کارایی باتری اثرگذار هستند عبارتند از:
• عمر باتری
• دمای محیط سرور
• اثر حافظه ای باتری (که برای باتریهای نیکل کادمیوم (NiCD) به شکل فزایندهای ظرفیت باتری را کاهش میدهد، مگر اینکه باتری به صورت دورهای شارژ و تخلیه شود)
• تعداد چرخههای تخلیه کامل پشتیبانی شده پیش از کاهش ظرفیت
• کاهش ظرفیت ناشی از ایجاد شاخههای عصبی (ناشی از قطع و وصل شدن مداوم فرآیند شارژ)
• دقت اندازهگیری ظرفیت باقیمانده