کارت شبکه یا Network Interface Card که به اصطلاح NIC هم نامیده می‌شود یک وسیله ارتباطی برای کامپیوتر است که در دو نوع کابلی و بی‌سیم به کامپیوتر اجازه می‌دهد که به شبکه متصل شود. نام‌های دیگر آن Network Card و Network Adapter است .

دو نوع مختلف از انواع کارت شبکه سرور و کامپیوتر هستند. کار هر دو آن‌ها اتصال سیستم به شبکه و انتقال داده است اما تفاوت کارکرد این دو، مواردی همچون سرعت انتقال داده، میزان پردازشگر، سی پی یو مصرفی، امنیت و قابلیت اطمینان می باشد.
این حجم بالای اطلاعات سرور ممکن است مربوط به یک کسب وکار و مهم باشند و از بین رفتن آن‌ها هزینه و یا ضرر مالی داشته باشد. بنابراین کارت شبکه‌های سرور طبیعتا باید قابلیت اطمینان بهتری در نگهداری داده داشته باشند.

کارت شبکه سرور

اجزاء کارت شبکه :

  • اولین مورد حافظه خارجی کارت شبکه است که جهت ذخیره موقت داده‌ها از آن استفاده می‌شود. داده‌های ذخیره شده در این حافظه در هنگام پردازش ارتباطات استفاده می‌شوند.
  • مورد بعدی کانکتورها است. از کانکتورها برای اتصال فیزیکی کابل و پلاگین با بورد اصلی استفاده می‌شود و معمولا در انواع اترنت بیشتر به کار می‌ رود.
  • پردازشگر که شاید بتوان گفت مهم‌ترین جز کارت شبکه است، وظیفه پردازش داده‌های دریافت شده و تغییر فرمت آن‌ها به سیگنال را دارد. نوع و مدل پردازنده کارت شبکه در سرعت و عملکرد آن مهم‌ ترین نقش را دارد.
  • باس‌ استاندارد که از طریق آن ارتباط بین سیستم و سرور، با کارت شبکه ایجاد می‌ شود و در قسمت پهلویی کارت شبکه جا دارد.
  • Jumper و یا Dual که در سوییچ ‌های پکیج قرار داشته و به منظور کنترل ارتباط، با روشن و خاموش کردن از آن استفاده می‌ شود.
  • مک آدرس که آدرس اختصاصی و منحصر به فرد هر کارت شبکه است و نام دیگر آن آدرس فیزیکی شبکه است.
  • چراغ‌های LED که وضعیت لحظه‌ ای کارت شبکه را نمایش می‌دهند و کاربر را از اتصال شبکه و انتقال داده مطلع می ‌کند.
  • براکت که در دو نوع Full Height و Low Height وجود داشته و به کارت شبکه را در جای خود ثابت نگه می‌ دارد.

اجزای کارت شبکه سرور

شما همچنین میتوانید مقاله زیر را نیر مطالعه کنید: 

سرور از چه قطعاتی تشکیل شده است

ویژگی‌های کارت شبکه سرور:

۲ نوع اصلی کارت شبکه داریم کارت شبکه کابلی و بی ‌سیم.

 کارت شبکه کابلی با کابلی از نوع فیبر نوری یا کابلی از نوع Etherent  به شبکه وصل می‌شود و کارت شبکه بی‌سیم با امواج رادیویی به Access  Point وصل می ‌شود.

شامل دو دسته ی  کارت شبکه کامپیوتری و کارت شبکه سروری.

 این دو دسته هر دو وظیفه اتصال سرور سیستم یا لپ تاپ به اینترنت را بر عهده دارند اما کارت شبکه سروری در مقایسه با کارت شبکه کامپیوتری پهنای باند بالاتر و مصرف CPU کمتری دارد و به طبع تاخیر زمانی کمتری دارد پس توان عمل آن بخصوص در محیط‌ های سرور مجازی یشتر است.

 

۱. پورت RJ45 که به کابل زوج سیم به هم تابیده مثل CAT5 و CAT6 وصل می‌شود، این نوع پورت معمولا به‌ طور استاندارد در طراحی لپ تاپ استفاده می‌شود و می‌توانید آن را در طرفین یا پشت لپ تاپ مشاهده کنید، این پورت شبیه پورت تلفن ولی اندکی بزرگتر از آن است.

۲. پورت AUI که به کابل کواکسیال کلفت مثل AUI transceiver وصل می‌شود.

۳. پورت BNC که به کابل کواکسیال نازک مثل کابل BNC متصل می‌شود.

۴. پورت نوری که به کابل Transciver  وصل می‌شود.

سرعت‌های Mbps10 وMpbs100 و Mpbs adaptive 100/10 در کارت شبکه ۱۰g و کارت شبکه‌های برای مصرف خانگی یا دفاتر کوچک مناسب هستند، سرعت ۱GB در ثانیه برای شبکه گیگابایت و سرعت‌های ۱۰، ۲۵، ۴۰ و ۱۰۰ برای سرورهای حرفه ای و سازمانی و استفاده درdata center  مناسب هستند.

ISA :  این عبارت مخفف Industry Standard Architecture است. این نوع به دلیل سرعت پایین سال‌ها است که از رده خارج شده است.

PCI :  یا Peripheral Component Interconnect که به عنوان جایگزینی برای ISA عرضه شد در ابتدا برای سرورها بود و سپس به کامپیوترهای شخصی هم راه یافت و بعدها توسط مدل‌های بعدی جایگزین شد.

PCI-X  : این مورد همان عبارت بالایی است که به انتهای آن کلمه extended اضافه شده است. این کارت مدل ارتقا یافته ورژن قبلی است که استانداردی برای سرورها و کامپیوترها شده است.

PCIe  : این واژه مخفف عبارت Peripheral Component Interconnect Express است و تازه ‌ترین استاندارد برای سرورها و کامپیوترها است. این مورد در پنج مدل متفاوت وجود دارد که هرکدام سرعت‌های مختلفی را پشتیبانی می ‌کنند.

USB: این مورد روی سیستم‌های گوناگون استفاده می‌شود و استاندارد باس اکسترنال است. همچنین سه نسخه مختلف با نرخ انتقال داده متفاوت دارد.

شما می توانید جهت استعلام  و خرید کارت شبکه سرور و یا استفاده از مشاوره رایگان ما، با کارشناسان فروش و فنی ما با شماره 021-88500466 در ارتباط باشید.