پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا به مرور زمان هرآنچه که در فیلم های علمی و تخیلی میدیدیم تبدیل به واقعیت شود. حال ایلان ماسک در کمپانی نورالینک که در زمینه فناوری نورون ها یا فناوری عصبی ساخته شده، تراشه هایی را تولید کرده که برای ارتباط مغز و کامپیوتر می باشد. این تراشه ها قابل کاشت در مغز هستند.
اما چطور قرار است این اشین ها جزعی از مغز ما باشند و به ما کمک کنند تا زندگی راحت تری داشته باشیم ؟

Neuralink – تولد دوباره انسان ها

مغز ما از نورون ها تشکیل شده. نورون ها به یکدیگر متصل می شود و شبکه ای را بوجود میاورند که به آنها اجازه میدهد که از طریق سیناپس ها با همدیگر در ارتباط باشند.
سیناپس به نقاط اتصال نورون ها به یکدیگر گفته میشود و نورون ها از سیگنال های شیمیایی برای برقراری ارتباط استفاده میکند.
تمام چیزها و اتفاقاتی که در زندگی حس کرده اید درواقع فقط نورون هایی بودند که یکسری سیگنال الکتریکی را شلیک کرده اند.
مغز ما مقدار زیادی سیگنال های شیمیایی تولید میکند که از طریق سیناپس ها و نورون ها منتقل میشوند.
الکترود نوعی تجهیزات پزشکی است که کنار نورون های مغز ما قرار میگیرد و می تواند دیتا های منتقل شده توسط نورون ها را ثبت کرده و به کامپیوتر منتقل کند.

مغز ما دو سیستم اصلی دارد :
1. Limbic : وظیفه کنترل احساسات
2. Cortex : وظیفه تفکر و حل مشکل
حال نورالینک قرار است که به عنوان لایه سوم به این ترکیب اضافه شود و قرار است تا توانایی های مغز ما را کسترش دهد.
این ایمپلنت ها قرار است دسترسی ما به نورون ها را افزایش بدهد. اینگونه ما می توانیم چیزهایی را بخاطر بیاوریم که فراموششان کرده بودیم یا به قسمت هایی از مغزمان دسترسی داشته باشیم که دیگر فعال نبودند.
این ایمپلنت ها میتوانند برای درمان افرادی که مشکل جسمانی دارند یک معجزه به حساب بیاید.
هدف اصل نورالینک این است که مانند یک عمل جراحی کوچک و پیش پا افتاده این ایمپلنت ها را داخل مغز ما قرار دهد.
اما چرا ما به این ایمپلنت ها نیاز داریم؟
درواقع ما انسان ها نمیتوانیم از نهایت سرعت و کارایی مغزمان استفاده درست داشته باشیم و مثلا برای یادگیری یک مطلب باید ساعت ها، روزها و حتی سال ها زمان صرف کنیم و اگر میتوانستیم از تمام توانایی های مغزمان استفاده کنیم درگیر این مشکلات نمیشدیم و زحمت و زما کمتری صرف میکردیم.
نورالینک به مغز ما این فرصت را میدهد تا دستوراتش را مستقیما به یک ماشین ارسال کند و یا برعکس. در این مرحله وارد مبحث BMI میشویم.
BMI از دو جزء ماشین ( شامل کامپیوتر ، گوشی هوشمند و …) و مغز ما تشکیل شده است.
اطلاعات بعد از تحلیل برای وارد شدن به مغز ما به یک قطعه داخل مغز ما نیاز دارد که اصلا خبری از چیپست های بزرگ نیست. نورالینک یک برد الکترونیکی است که ابعادش فقط 4 x 4 میلیمتر است و است هزار الکترود تشکیل شده است.
اما قرار دادن این قطعه داخل بدن انسان به همین راحتی هم نیست و باید از سازمان غذا و داروی آمریکا یا FDA تاییدیه های لازم را دریافت کند تا این ایمپلنت ها بتوانند وارد بدن انسان شوند.

اما نورالینک چگونه کار میکند؟

الکترودها را بوسیله رشته هایی که قطرشان 5 میکرومتر است وارد سر میکنند. در واقع این رشته ها 10 برابر نازکتر ار موی انسان است.
جایگزاری این رشته ها یک کار فراانسانی محسوب میشود و کمپانی نورالینک یک رباتی ساخته است که این کار را با دقت بالا و بی نظیر انجام میدهد.
میتوان ده ها هزار از این الکترود ها را وارد سر کنید تا هرکدام وظیفه آنالیز و بررسی یکسری از نورون ها را دست بگیرد.
البته قرار نیست این الکترود ها فقط دیتا های مغز را دریافت کنند. آنها حتی میتوانند دیتا های خاص را به مغز شما انتقال دهند یا درواقع میتوان گفت این الکترود ها میتوانند داده ها را درون مغز دانلو و یا آپلود کنند.
زخم جراحی نورالینک فقط 8 میلیمتر است و اصلا نیازی به بخیه نیست.
نوع ارتباط این چیپست بی سیم است و خبری از آویزان بودن سیم و یا وصل شدن یک USB به سر یا گردن نیست.این چیپست متصل به کامپیوتری است که در پشت گوش قرار میگیرد و این کامپیوتر اطلاعات را به کامپیوتر یا هر مقصد دیگری منتقل میکند.

کمپانی نورالینک

درباره کارهایی که میشود با نورالینک انجام داد میتوان ساعت ها خیال بافی کرد.
میتوان به جایی رسید که برای بازی کردن یا هدایت کارهایمان دیگر نیازی به موس یا کیبورد یا دسته بازی نداشته باشیم.
مثلا برای سفر کردن به یک شهر یا کشور دیگر نیازی نیست تا زبان آنجا را یاد بگیریم یا برای بلد نبودن آدرس نگران گم شدن باشیم
ما میتوانیم اطلاعات را روی نورالینک مغزمان آپلود کنیم و همه اطلاعات را داشته باشیم . میتوان بدون حرف زدن سیگنال یا پیام خودمان را از طریق ذهن و کامپیوتر برای طرف مورد نظرمان بفرستیم و برای ارتباط فقط نیاز به قدرت ذهن داریم.
اما نورالینک راه بسیار طولانی و دشواری برای تحقق همه این رویا پردازی ها دارد؛ اما بالاخره میتوان گفت که کمپانی نورالینک در این مسیر قدم برداشته و به مرور میتواند زندگی همه انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد.
شرکت نورالینک گفته استاین چیپست قابلیت فعال یا غیر فعال کردن را برای شخص محیا ساخته است.

دایاسرور، تخصصی ترین مرکز فروش و پشتیبانی محصولات HPE و EMC

Untitled