در سرورهای پرولیانت HPE ، پورت فیزیکی به نام iLO تعبیه شده که امکان مدیریت سرور از راه دور را از لحظه بوت شدن سیستم به شما میدهد.
iLO مخفف عبارت Integrated Lights-Out Management است و تکنولوژی iLO مخصوص سرور های HPE است.
iLO سختافزاری است که یک پورت خارجی Rj-45 دارد و در کنار سایر پورتهای شبکه روی سرور قرار میگیرد. این پورت میتواند از طریق شبکه، اتصال از راه دور به سرور را برای ادمین ایجاد کند تا امکان مانیتور کردن سختافزارهای سرور را فراهم کند. جدیدترین نسخه این تکنولوژی، iLO 6 است که همزمان با عرضه سرورهای نسل 11 HPE به بازار ارایه شده که قابلیتهای بهتری نسبت به نسل قبلی یعنی iLO 5 دارد.
پورت iLO دارای یک چیپ سختافزاری و پردازنده مخصوص این کار است که با استفاده از آن میتوانید مانیتورینگ و کنترل مناسبی را از هرکجای دنیا روی سرورهای خود داشته باشید . امکاناتی که iLO ارایه میدهد، در بسیاری از مواقع کمک بسیاری از مدیران شبکه به خصوص در رفع مشکل از راه دور است.
پورت iLO مجزا از سیستمعامل سرور، سرویسدهی میکند و از طریق Setup iLO میتوان تنظیمات مربوطه را انجام داد. این پورت یک IP آدرس به خود میگیرد و میتوان از راه دور و از طریق شبکه به آن وصل شد. بعد از انجام تنظیمات میتوان از طریق مرورگر بدون هیچ واسطی به سرور متصل شد و امکاناتی از قبیل دسترسی به BIOS و مدیریت پاور سرور مانند خاموش یا روشن کردن و یا راهاندازی مجدد آن را انجام داد.
از دیگر امکانات پورت iLO، پیکربندی، بهروزرسانی، مانیتورینگ و راهاندازی سرویسها از راه دور است. این پورت توانایی دریافت آدرس IP و حتی FQDN را نیز برای اتصال دارد و شما میتوانید با استفاده از آدرس IP یا FQDN از طریق رابط تحت وب یا کنسول تحت وبی که این سرویس در اختیار شما قرار میدهد، سرور خود را مدیریت کنید.
iLO زمانی به کار میرود که شما به هر دلیلی بخواهید از راه دور به سرور خود دسترسی داشته باشید.
با وجود HPE iLO دیگر نیازی به حضور در دیتاسنتر و محل سرور نیست و از راه دور و با استفاده از رابط کاربری مرورگر وب، میتوانید به منوها و تمامی موارد مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید.
در راهاندازی کلاسترهای نرمافزاری، استفاده از امکانات این پورت برای خاموش و روشن کردن سرور بسیار حیاتی است.
به طور کلی میتوان امکاناتی که نرم افزار مدیریتی iLO در اختیار کاربران قرار میدهد را به صورت زیر دستهبندی کرد:
1. روشن و خاموش و ریاستارت کردن سرور
2. پیکربندی، بهروزرسانی، مانیتورینگ و راهاندازی سرویسها از راه دور
3. مانیتورینگ سرور بدون توجه به وضعیت سیستم عامل
4. کنترل حرارتی برای افزایش بهرهوری (اندازهگیری مقدار مصرف برق سرور)
5. اعمال Patch ها و آپدیتهای Firmware
6. ایجاد Virtual Media ها و Virtual Folder ها
7. دسترسی به Event های سیستم و لاگهای سرور hp
8. دسترسی به بایوس
همچنین بسیاری امکانات دیگر که بدون دریافت لایسنس پیشرفته میتوان به صورت رایگان در اختیار داشت به شرح زیر است:
1. امکان استفاده از نسخههای ISO موجود در کامپیوتر شما به عنوان درایو محلی سرور (Remote Media Applet)
2. مشاهده و مرور گزارشات و رخدادهای سختافزاری سرور
3. مشاهده و مرور وضعیت ماژولهای مختلف سختافزاری سرور از قبیل RAM یا CPU و…
برخی دیگر از امکاناتی که نیاز به خرید لایسنس پیشرفته (HPE iLO Advance) دارند عبارتند از:
1. امکان استفاده از درایوهای نوری یا Floppy سخت افزاری کامپیوتر کاربر به عنوان درایورهای سرور در هنگام مدیریت
2. مدیریت از راه دور سرور یا Remote Control Console که موجب میشود کاربر در شرایطی برابر با زمانی که با موس، کیبورد و مانیتور به صورت محلی در حال کار با سرور است را در اختیار داشته باشد.
3. امکان دسترسی به صفحه گرافیکی سرور توسط چندین کاربر
4. امکان نصب سیستم عامل
5. انجام برخی امور مدیریتی همچون به روزرسانی Firmware، مدیریت گروه رسانههای مجازی، فعالسازی مجوز یک گروه و مدیریت کنسول ضبط و پخش سرور
iLO Federation چیست؟
قابلیت جدیدی بر روی پورت iLO راهاندازی شده است به نام iLO Federation که توسط آن میتوان وصل شدن یک سرور به طور همزمان به چندین سرور را از یک کنسول متمرکز مانیتور نمود؛
یعنی:
1. اجازه خاموش یا روشن کردن چندین سرور تنها با یک کلیک
2. توانایی اجازه دادن به اشتراک گذاشتن مصرف برق در میان یک گروه از سرور
3. فعالسازی گروهی مجوز برای انجام سریعتر مجوز iLO و آپدیت سریعتر Firmware روی چندین سرور که همگی از طریق این قابلیت صورت میگیرد.
روش های پیکربندی تکنولوژی iLO
برای اتصال به iLO باید IP و نام کاربری و رمز عبور پورت iLO را داشته باشیم. بصورت پیشفرض یک نام کاربری و رمز عبور برای استفاده از iLO وجود دارد که بر روی برچسبی روی سرور قرار گرفته است.
برای راهاندازی، پیکربندی و تنطیمات iLO میتوان از ۴ روش این کار را انجام داد:
1. استفاده از UEFI برای انجام تنظیمات iLO: اگر کلید F9 را بزنیم وارد UEFI خواهیم شد و میتوانیم تنظیمات اولیه سرور و iLO را انجام دهیم.
2. استفاده از Intelligent Provisioning: اگر فشردن کلید F10 میتوانیم تنظیمات اولیه سرور و iLO را انجام دهیم.
3. استفاده از محیط ACU سرور: برای ورود به این محیط کافی است به محض روشن شدن سرور و در اولین صفحه بعد از بوت شدن سیستم، کلید F8 را زده تا وارد محیط iLO شوید حال میتوان با استفاده از گزینههای موجود تغییرات مورد نظر را اعمال کنید. اهمیت این تنظیمات شامل پیکربندی شبکه و کاربران است.
4. با کمک نرمافزار HPE Light-out Online Configuration Utility: در صورتی که سیستمعاملی روی سرور نصب باشد و به آن دسترسی داشته باشید از این نرمافزار بر روی ویندوز خود استفاده کنید. با این ابزار امکان مدیریت iLO از طریق محیط ویندوز را خواهید داشت.
دایاسرور، تخصصی ترین مرکز فروش و پشتیبانی محصولات HPE و EMC