هارد دیسک ها یک قطعه سخت افزاری و الکترومکانیکی هستند که در کامپیوتر ها و لوازم دیجیتالی که نیاز به ذخیره سازی داده ها دارند، استفاده میشود. هارد دیسک ها از دیسک های فلزی دایره ای شکل که با مواد مغناطیسی پوشانده شده است تشکیل شده اند. داده ها بر روی سطوح این دیسک ها ذخیره می شوند. برای خواندن و نوشتن این داده ها بر روی این صفحات از یک هد که بر روی یک بازوی متحرک سوار است استفاده می شود. اطلاعاتی که بر روی این دیسک ها ذخیره می شود به صورت پایدار هستند و هنگامی که هارد خاموش باشد و یا جریان برق سیستم قطع شود، داده ها حفظ و نگهداری می شوند.

 

تفاوت هاردهای سرور با هاردهای معمولی :

  • سرعت بالاتر هارد سروری نسبت به هارد معمولی ( هارد معمولی با سرعت 7200 حداکثر دور در دقیقه و هارد سرور با سرعت 7200، 10000 و 15000 دور در دقیقه)
  • دارا بودن فناوری هایSMART (سیستم نظارت بر خود ،تجزیه و تحلیل و گزارش دهی فناوری) و Raid در هاردهای سرور نسبت به هارد معمولی
  • قابلیت SWAP که در هارد دیسک های معمولی وجود ندارد. به کمک این قابلیت می توان هارد دیسک را بدون نیاز به خاموش کردن، به سیستم متصل کرد یا جدا نمود.
  • طول عمر بالاتر هاردهای سرور نسبت به هارد های معمولی(7 x 24)

تفاوت هاردهای سرور با هاردهای معمولی

شباهت هارد سرور با هارد معمولی :

شباهت هارد سرور با هارد معمولی در ابعاد و سایز آن ها می باشد. هر دو هارد در ابعاد 2.5 و 3.5 اینچ به بازار عرضه می شوند و تفاوت ظاهری خاصی ندارند.

انواع هارد سرور از نظر تکنولوژی ساختی :

  • HDD : مخفف Hard Disk Drive، این دسته از حافظه ها دارای دیسک و هد خواندن و نوشتن هستند و داده ها روی این صفحات ذخیره می شوند. سرعت این هارد ها را با سرعت چرخش دیسک محاسبه می کنند و واحد آن rpm می باشد. برای مثال عدد 10000 rpm نشان دهنده هاردی می باشد که سرعت چرخش دیسک آن 10000 دور بر دقیقه است. هرچه عدد rpm بیشتر باشد سرعت هارد دیسک نیز بیشتر است.
  • SSD: مخفف Solid State Drive ، این دسته از هارد ها قطعات مکانیکی و هد خواندن و نوشتنی ندارند. این خانواده از حافظه ها داده ها را روی حافظه فلش ذخیره میکنند ، در نتیجه سرعت و طول عمر آنها بیشتر است.
  • NVMe : مخفف Non-Volatile Memory Express، نوعی هارد SSD است که روی اسلات PCIe نصب می شود و سرعت بسیار بالایی دارد . NVMe ها سریعترین و گران قیمت ترین هارد ها در بازار هستند.

نحوه نام گذاری هاردهای سرور:

حال که تفاوت هارد سرور با هارد معمولی را بررسی کردیم کمی در مورد ویژگی‌های هارد سرور صحبت می‌کنیم.

تفاوت هاردهای سرور با هاردهای معمولی

1. ظرفیت هارد: مشخصه ظرفیت فضای ذخیره سازی اطلاعات
2. نوع هارد : سه نوع هارد دیسک سرور SAS ، SATA و SCSI در بازار وجود است.
3. نرخ انتقال اطلاعات : این عدد سرعت انتقال اطلاعات توسط Interface را نشان می‌دهد که معمولاً 6G یا 12G می‌باشد.
4. سرعت چرخش هارد دیسک یا RPM : هر هارد دیسک در درون خود یک و یا چند دیسک چرخان دارد این عدد بیان کننده سرعت چرخش دیسک ها در دقیقه می‌باشد. هر چه این عدد بالاتر باشد، سرعت چرخش دیسک نیز بیشتر است.
5. اندازه ظاهری هارد : بیان کننده اندازه هارد دیسک است، که در کل دو نوع هارد دیسک ۲.۵ اینچ یا SFF و ۳.۵ اینچ یا LFF وجود دارد.